Niche parfemi – značenje i porijeklo luksuznih mirisa

 

 

Izraz niche je nastao sa ciljem da opiše veoma rijetke vrste parfema, koji odišu zanimljivom i posebnom kombinacijom mirisa koju nije tako jednostavno pronaći, ali u koje se mnogi vrlo lako zaljube već na prvi udah. Uprkos tome što su u svijetu danas vrlo cijenjeni i popularni niche parfemi, značenje i porijeklo samih parfema nije poznato ljubiteljima ovih luksuznih mirisa.

 

Sigurno da ste nekada i sami čuli za izraz niche parfemi, ali da niste znali šta to zapravo znači i po čemu se taj parfem razlikuje od drugih koji ne pripadaju toj grupi. Ukoliko znate - svaka čast, Vi ste bez sumnje vrsni poznavalac parfemske industrije! A ukoliko pak niste baš sigurni u samo značenje, u nastavku teksta saznajte šta su niche parfemi, koji su najpopularniji niche parfemi u svijetu, kao i šta je to što baš njih izdvaja u moru zanosnih mirisa.

Šta su niche parfemi - značenje, istorija i način nastanka

 

Niche je francuska reč koja označava skriveni prostor ili kabinu, te ne čudi što ovi parfemi svoje neodoljive mirise skrivaju u luksuznim bočicama elegantnog i vrlo često veoma jednostavnog dizajna.  Prave ih manje parfemske kuće koje se ističu kvalitetnim mirisima prošlosti i ekskluzivnim pristupom pravljenju različitih kombinacija mirisnih nota.

 

Niche parfemi svoje korene kriju u dalekoj prošlosti. Koristile su ih kraljevske porodice i plemstvo, a i danas su veoma popularni u istim krugovima. Iako mnogi smatraju da su ovi parfemi novi trend u industriji parfema, niche parfemi su se oduvijek smatrali umjetničkim dijelom, a danas odišu duhom starog, nekadašnjeg parfimerstva koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Ovi luksuzni parfemi su posebni zbog upotrebe rijetkih i izvrsnih ulja iz svih djelova svijeta, kao i po upotrebi novih i neobičnih materija. Svaki sastojak korišćen kako bi se napravio niche miris krije priču iza sebe koja i stvara i čuva samu dubinu parfema.

 

niche_parfemi_znacenje_pravilaKako se prave niche parfemi?

 

Vrijeme potrebno za stvaranje ovih mirisa pokazuje i dokazuje samu posvećenost industriji parfema. 

 

Prvo pravilo kojeg se pridržavaju sve niche parfemske kuće je to da postoji osoba koja je zaslužna za sam odabir mirisa. Na taj način se čuva originalnost, tako da osobe koje su se odluče za niche mirise mogu biti sigurne da su odabrale parfem koji teško da će osjetiti u svojoj blizini na nekoj drugoj osobi.

 

Drugo pravilo podrazumijeva selektivan pristup distribuciji proizvoda, te se niche parfemi proizvode u manjim količinama, nisu dostupni u svim parfimerijama, pa i dan danas mnogi ne znaju gdje kupiti niche parfeme.

 

Pravilo broj tri se tiče same izgradnje reputacije koja se temelji na kvalitetu proizvoda, zato se pravljenju ovih mirisa posvećuje ne samo vrijeme, već i velika pažnja. Posebni sastojci koji su potrebni kako bi nastao jedan niche parfem pronalaze se u svim krajevima svijeta i nerijetko je potrebno mnogo resursa kako bi se tek nekoliko kapljica specijalnog ulja našlo u jednoj bočici niche parfema.

 

 

Luksuz u elegantnim bočicama

Pored zamršenosti svakog neodoljivog mirisa, niche parfemi se ističu i svojim luksuznim pakovanjima. Elegantni dizajni bočica i raspršivača, neodoljive boje uz zanosne mirisne note čine da svi niche parfemi značenje koje imaju u svijetu parfema, dokažu ne samo na prvi udah već i na prvi pogled.

 

Iako su cijene niche parfema veće od cijena mirisa za masovno tržište, ljubitelji niche parfema nalaze veliku vrijednost kako u svakoj kapljici ovih parfema, tako i u dodiru elegantnih linija luksuza u malom. Sami parfemi nisu skupi, ako se u obzir uzmu kvalitet i originalan trajni miris koji je zagarantovan.

 

Najpopularniji parfemi u svijetu

Miris je važan dio Vašeg identiteta i često komunicira više i do Vas samih, Vaše odjeće ili samog Vašeg ponašanja. Kako bismo Vam pomogli u odabiru posebnog mirisa, izdvojili smo za Vas nekoliko niche parfemskih kuća čiji se mirisi nalaze na listi Najbolji niche parfemi svih vremena.

 

niche_parfemi_znacenje_amouage_interlude

Najbolji niche muški parfemi

 

Svaki muškarac želi da ostavi dobar utisak.

Bez sumnje da mu niche parfemi u tome mogu i te kako pomoći. Pored neodoljivog mirisa, niche muški parfemi opisuju karakter svakog čovjeka i veoma utiču na samo raspoloženje i samopouzdanje muškarca.

 

Sigurno je da ne postoji jedan najbolji parfem. Svaki čovjek je drugačiji i različiti mirisi gode različitim čulima. Kao najbolji niche muški parfemi, koji su omiljeni i među onima koji se manje razumiju u parfemsku industriju, izdvojili su se mirisi parfemske kuće Escentric Molecules, Creed i Amouage, kao mirisi koji ostavljaju upečatljiv i vrlo upamtljiv trag za sobom.

 

 

Najbolji ženski niche parfemi

 

Mirisi niche parfema ne samo da obaraju sa nogu, već i posjeduju stav kao i osoba koja će ih odabrati, te je zato ponekad vrlo teško opredijeliti se samo za jednu mirisnu notu. Parfem je obavezan u ženskoj rutini, pa nije čudno što svaka žena tačno zna koji miris godi njenom senzibilitetu i koži, u određenom godišnjem dobu.

 

Teško je odabrati samo jedan. Najbolji ženski niche parfemi nakon nanošenja izazivaju pravu euforiju na koju niko ne ostaje ravnodušan. Pokazalo se da pripadnice nježnijeg pola preferiraju mirise parfemskih kuća Costume National, Creed, Amouage i Alexandre.J, ali da i mnoge druge poznate niche parfemske kuće privlače istančana ženska čula.

 

Niche parfemi u Beogradu i gdje ih kupiti?

 

Broj niche parfema u poslednjih nekoliko godina rapidno raste kao i potražnja za istim, pa ne čudi što je porastao i broj mjesta na kojima je moguće pronaći luksuzne mirise koji odgovaraju Vašim čulima.

 

Uprkos tome, u glavnom gradu postoji tek nekoliko mjesta gdje je moguće zaviriti u carstvo mirisa niche parfema, a jedno od njih se krije na adresi Kralja Petra 67, a odskora i u Belodore parfimeriji u okviru radnje u TC Galerija (samo bih dodao i radnju u Galeriji, preformulisite kako odgovara u duhu teksta), u samom srcu Beograda. Obožavaoce unikatnih niche parfema obradovaće vijest da se naša druga mirisna oaza, Belodore parfimerija, odskora nalazi na novoj adresi - u okviru TC Galerija. Sama online kupovina ovih parfema je i dalje veoma aktuelna kako u našem glavnom gradu, tako i širom svijeta.

 

Parfemi se nose kako bismo udovoljili i sebi i drugima, pa i žene i muškarci vrlo pažljivo biraju koje mirisne kapljice će biti dio njihove svakodnevice. Za sve koji žele da se istaknu i ostanu upamćeni, izbor pada na niche parfeme koji predstavljaju odabir između uobičajenog i nesvakidašnjeg, običnog i neobičnog. Na Vama je da izaberete koju priču želite da ispričate mirisnim tragom koji ostavljate za sobom i izaberete miris koji će Vam biti glavni saveznik u tome.