Acqua di Parma

O Acqua di Parma brendu

OD PARME DO SVIJETA +100 GODINA NASLIJEDJA

Acqua di Parma significira izvrsnost, vJeštinu stvaralaštva i italijanski stil od 1916. Od kreiranja personalne „Colonia“ toaletne vode kreirane u znak ljubavi prema Italiji, ona je izrasla u globalnu ikonu italijanskog stila. San o maloj žutoj stilskoj kutiji koja krije sunce. Oda jednostavnosti, autentičnosti i velikodušnosti.

PORIJEKLO CARLO MAGNANI

1916. Baron Carlo Magnani putuje u kulturološkie epicentre – Pariz, London, New York. Miris promjena se osjeća u vazduhu. Njegov stil odaje džentlmena, čovjeka od manira. Tokom svog puta, osjeća nalet emocija i nostalgije prema Italiji i italijanskom suncu. Kreirao je Acqua di Parma, svoju ličnu Colonia toaletnu vodu u koju je ulio sve ono što je volio i što mu je nedostajalo a vezivalo ga za Italiju: osunčane predjele sofisticiranih sjećanja na svoju rodnu zemlju i besprekoran stil po kome je Italija svuda poznata.

PARMA, CITTÀ ITALIANISSIMA

Od porijekla do originala. Miris nazvan po ljubavi prema Parmi. Gradu gdje su priroda i kultura ujedinjeni u harmoniji, gdje zlatne zrake sunca boje fasade Palazzi’s Gradjevina poput sunca koji ljubi kožu u bronzanu nijansu. Ovo je prijestonica gdje je naša ikonska žuta boja nastala.

USPJEH OD LIČNIH DO PRIVILEGOVANIH

Colonia raste sa razvojem italijanskih krojača. Dom neprikosnovene elegancije gdje je stil predstavljen u prestižnim tkaninama materijalima, savršenim krojevima i idealnom balansu prigušenih boja i osjećaja za detalje. Kompletan izgled se svodio na neizostavan detalj a to je bilo par kapi Colonia parfema prije dostavljanja odijela šivenog po mjeri. Krojači su uslugu zaokružili mirisnim dodirom na svakom sašivenom odijelu kako bi Magnan uspijeh bio uliven u svako sašiveno po mjeri odijelo.

NAŠI MAJSTORI STVARAJU SA BRIGOM OČUVANJA TRADICIJE

Volimo stvari koje se prave polako i ručno, tako da razvijaju dušu. Njegujemo nesavršenstvo kao jedini pravi oblik savršenstva. Naš asortiman je evoluirao od Colonia kolekcija mirisa i serija neodoljivih predmeta napravljenih sa istom pažnjom i vrijednošću. Radimo sa više od 100 zanatlija širom Italije promovišući i podržavajući očuvanje njihovog poslovanja i znanja kroz generacije i naše prisustvo. Partneri smo sa našim distributerima da obezbijedimo najbolje vještine kreiranja i njege za brend.

NAŠA ESENCIJA -COLONIA

Sunce uhvaćeno u citrusima, koje odiše sirovim mirisima, pažljivo je odabrano, ručno brano i destilirano. Frutti d’Oro su prirodni italijanski mirisi. U italijanskom Rajskom vrtu majstori pažljivo spajaju najfinije sastojke, njihovu vještinu odlikuje vanvremensko majstorstvo i najbogatija kultura. Senzualna jasnoća koja otključava vaša sjećanja, čineći svaki vaš trenutak intenzivnim.


Testimonials

Parfem Colonia C.L.U.B. je na prvi miris jako osvježavajuć. Posebno me oduševljava mirisna nota limuna. Ponekad miris može biti i sladak što naglašava njegovu svestranost.Jelena Pribilović
Toaletna voda sa mirisom bergamota Bergamotto di Calabria od Acqua di Parma je očaravajući miris koji karakterišu gornje note plodova bergamota. U srcu ove toaletne vode, akordi crvenog đumbira nose umirujuću notu, dok je osnova zaokružena jedinstvenom kombinacijom vetivera. Moram priznati, potpuno očaravajuće!Uroš Karađinović
Kada biram parfem, biram onaj koji ističe moju ženstvenost. Acqua di Parma je i ovoga puta kreirala jedan takav. Note ruže i jasmina stvaraju sofisticiran dodir koji prija svačijoj koži.Vanja Spasojević

Postavi opadajući smer

Stavke 1-8 od 59

Page
po stranici
Postavi opadajući smer

Stavke 1-8 od 59

Page
po stranici