Masque Milano

The Opera of life.

O Masque Milano brendu

KONCEPT: Muzička opera. Brend je zasnovan na italijanskom naslijedju umjetnosti, dizajna i „Muzičke opere“. Bočice su dio dizajna, a mirisi su organizovani u djelima, poput Scena u Operi. Tokom godina, naši mirisi su bili predstavljeni u nekoliko nagrada i nominacija za „najbolje“, što je mnogo pomoglo da se poveća svijest i sljedbenici našeg brenda širom svijeta.

NOSEVI KAO GLUMCI NA SCENI. Jedan od najneobičnijih aspekata brenda je razvijanje svakog pojedinačnog mirisa sa različitim parfimerom i ispisivanje imena nosa na bočici i pakovanju. Deklarisani cilj je saradnja sa najperspektivnijim, relativno nepoznatim mladim parfimerima na svijetu – brend je sada prepoznat po tome što ima sposobnost da uoči zvijezde u usponu.

PROIZVEDENO U ITALIJI. Staklena flaša napravljena je po prilagođenim kalupima od strane Bormioli u Parmi, jedne od istorijskih italijanskih kompanija za staklo.

Okrugle kutije koje su napravili neprikosnoveni stručnjaci za kutije za šešire za luksuzne brendove, Cavalieri e Amoretti. Čepovi su napravljeni od drveta od strane zanatlije u blizini Milana. Ručno punjenje i pakovanje flaša se obavlja u Milanu, takođe. Ove kompanije su dobavljači najpozeljnijih brendova širom svijeta, a sinergija stvorena njihovim radom na istoj boci je toliko moćna da svako može da shvati koliko su „različiti“ proizvodi Masque Milano. Masque Milano je pravi izraz onoga što jesmo, naših života i naših strasti. Kao što smo izjavili u našem manifestu, radimo ono što volimo i volimo ono što radimo, ništa nije prisiljeno.

Ako u nešto nismo uvjereni, jednostavno to ne radimo. Upoznavanje je bila velika sreća: dijelimo toliko strasti i toliko smo slični... savrsen odnos i međusobno razumijevanje su neophodni za duo umjetničkih direktora. To je vjerovatno razlog zašto je duo umjetničkih direktora takva rijetkost.” Alesandro Brun i Rikardo Tedeski.


Testimonials

"Sve što mogu da kažem je - bravo. Dobro uklopljene mirisne note bez oštrih prelaza. Montecristo je definitivno džentlmenski miris, otmjen, klasičan."Petar Vukčević
"Lost Alice je pravi dragulj! Najbolji čajasti miris koji sam do sada osjetila. Veoma lagan, svijetao i nježan parfem. Projektuje se satima!"Ines Osmanagić
"Veliki sam obožavatelj irisa, pa tako i u ovoj kombinaciji sa citrusima, ružom i mahovinom. Sviđa mi se svaka mirisna nota L'attesa, posebno njihove duže faze razvoja na koži."Vuk Cerović

Masque Milano Shop