WILGERMAIN

Excellence, Craftsmanship and Timelessness

O Wilgermain brendu

Inspiracija

Wilgermain je luksuzna kuća parfema koju je osnovao stručnjak iz industrije, Francisco Gratacos. Dizajnirana da privuče kako najzahtevnije ljubitelje parfema, tako i osobe koje po prvi put kupuju nišni parfem, Wilgermain nudi pažljivo kuriranu kolekciju izuzetnih mirisa osmišljenih da istraže širok spektar mirisnih tema.

Inspiraciju crpeći iz modernosti i avangardne atmosfere Njujorškog Williamsburg-a i klasične rafiniranosti i savoir-faire-a pariske levoobale, Wilgermain osigurava da su originalnost i nosivost harmonično uravnoteženi.

Kako bi ostvario svoj san, Francisco je angažovao pomoć velikog prijatelja, svjetski poznatog master parfimerka Rodriga Flores-Rouxa. Sa skoro 30 godina profesionalnog iskustva, Rodrigo je višestruko nagrađivani parfimer čija su međunarodno priznate, najbolje prodavane kreacije poznate po svojim prepoznatljivim ličnostima.

Sa međunarodnim opsegom i voljom da postane univerzalan, svaki detalj Wilgermain-ovih parfema pažljivo je osmišljen i u potpunosti proizveden u Evropi i SAD-u od strane tradicionalnih zanatlija koristeći ekološki prihvatljive komponente.

Rječnik

Svježi, iskreni i jedinstveni
Iskustveno pripovijedanje
Bez rodne pripadnosti, bogate i savremene olfaktorne ponude
Samo najbolji, teško dostupni i ekskluzivni aromatični sirovinski materijali
Apsolutni, neosporni luksuz

Dizajn

Wilgermain se izražava kroz specifičan i ličan ukus za dizajn, preciznost i vrhunski detalj, te je tako i njegovo pakovanje osmišljeno u skladu sa principima koji su takođe diktirali miešanje mirisa, rezultirajući u koherentnom, jasnom i luksuznom dijalogu, zajedničkom jeziku koji pruža jedinstveno olfaktorno iskustvo, kako individualno tako i univerzalno.

Baš kao što su svi Wilgermain-ovi parfemi napravljeni od najfinijih aromatika, italijanska visokokvalitetna staklena bočica, pažljivo polirana i ručno završena, čuva ih i čini da sjaje i reflektuju svjetlost na neobičan način zbog čistoće i težine stakla. Prefinjen Zamak-5 čep, ručno izrađen i poliran jedan po jedan, dizajniran sa oblikom koji podsjeća na vidjke i šrafove koji drže zajedno i Bruklinski most i Ajfelovu kulu, kruniše sve to. Modernost, visoki dizajn, apstrakcija i istorijske reference, sve obuhvaćeno u jednom jedinom dizajnu koji je kreirao Luis Blanc, jedan od najpoznatijih španskih brend i produkt dizajnera.

Upoznajte osnivača

FRANCISCO GRATACÓS

Wilgermain je zamisao Francisca Gratacósa, čovjeka strastvenog prema umjetnosti, dizajnu i parfimeriji. Od svojih studija psihologije, Francisco je uvijek bio svjestan važnosti olfaktorne memorije, ne samo sa perspektive ljudske evolucije, već posebno zbog njene uloge u asocijaciji i sjećanju na emocije, zbog čega je uvijek imao posebnu senzibilnost za parfeme i njihovu sposobnost da evociraju sjećanja.

Bez obzira na svoje osnovno obrazovanje, Francisco se specijalizovao za poslovni menadžment kada je 2007. godine upoznao jednog od najvećih španskih parfimeraca, sa kojim je nekoliko godina kasnije počeo da radi na kreiranju svog luksuznog brenda parfema. Ovo je zapravo bio početak uzbudljivog putovanja; izvan poslovnog aspekta, Francisco je pronašao način da spoji svoje tri strasti, te je odlučio da se potpuno posveti svijetu mirisa.

Upoznajte parfimera

RODRIGO FLORES-ROUX

Biografija

Rodrigo Flores-Roux je rođen u Meksiku prije 50 godina i bio je privučen parfemima još od detinjstva. Nakon završetka studija biologije, upisao je ISIPCA, školu parfimerije u Versaju, gdje je završio praksu kod Jean-Claude Ellena.

Sa više od 30 godina profesionalnog miješanja mirisa, Rodrigo je višestruko nagrađivani parfimer, a njegova vještina je prepoznata sa nekoliko FiFi nagrada među ostalima. Pored toga, njegovi radovi su uvršteni na važne liste najboljih u Fragrance Foundation Hall of Fame.

Trenutno je Rodrigo potpredsjednik kreiranja mirisa u Givaudan-u, živi na Menhetnu, uživa u posjetama muzejima i finom obedovanju, povremeno uživa u cigari i, kao i uvijek, je ovisnik o vijestima, pažljivo prati najnovije trendove, vijesti i dešavanja.


Testimonials

Kad god želim da se osjećam senzualno, ali i nekako snažno i samouvjereno stavim parfem WIlgermain So Suede. Mnogo volim muške parfeme, a ovaj je nekako savršen i za muškarce i za žene. Miriše cvjetno i voćno, ali se osjećaju i mirisi kože tipični za muške parfeme.Sara Ćetković
Ja volim jake parfeme koji mirišu na vanilu, pa moj izbor uvijek bude Passion Victim koji je jak, ali nije pretežak i presladak. Vanila je u kombinaciji sa cvijećem i citrusima tako da je ovaj parfem odlično izbalansiran. Kada ga stavim, probudi retro osećanja u meni, i uvek se osjećam kao moderna dama koja šeta ulicama Pariza prošlog vijeka.Ana Iković
Ne bih rekla za sebe da sam baš skromna i u mom svijetu VIŠE JE zaista VIŠE. Ovo je moj omiljeni parfem jer je jak, čini da se osjećam kao da sam najjača na svijet, a opet uvijek probudi i moju senzualnu i ženstvenu stranu.Ksenija Žižić

Wilgermain Shop